YouTube Videó az „engedékeny” közösségi média platform

Ballér Attila

Ballér Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

A YouTube a világ második legnagyobb közösségi oldala, és a második legnagyobb keresője. Ez a legnépszerűbb olyan hely, ahol a kommunikáció elsődleges formája a videó.

Tudom mire gondolsz, hogy héj álljunk csak meg egy pillanatra a Tik-Tok tutira lenyomja a YouTube-ot. Lehet, hogy egyszer igazad lesz, azonban a 2021-es statisztikák alapján ez nem holnap fog megtörténni. A Tik-Tok felhasználói fiókok száma 1 milliárd a YouTube pedig 2.3 milliárd felhasználóval rendelkezik világszerte.

A későbbiek során hozok majd egy részletesebb statisztikai cikket, amelyben összehasonlítom a két közösségi média platformot.

Nah, de térjünk vissza a Youtube videókhoz.

Ha csak most szeretnél fejest ugrani a videós „közösségi médiázás” világába, ez a neked való hely, mivel ez a legengedékenyebb platform, mint közül. Itt minden belefér. (szinte)

Megoszthatod itt egy korábbi anyagod videó formában. Tökéletes otthona a céges tartalmaidnak, webinárjaidnak vagy egyéb eseményeid stream-elésének.

Ha kicsit más stílusban gondolkodsz az is rendben van.

 

Nézzünk is egy klassz példát:

Ez a srác eltemetteti magát a barátaival, hogy besöpörjön 159.197.178 megtekintést.

 

Tudom, hogy tetszik, és egyből markológépért kiáltanál, de evezzünk egy kicsit európaibb vizekre.

Amikor videós tartalmat tervezel a YouTube-ra hegyezd ki arra a marketinged, hogy egy problémára adjon megoldást, amelyre a YouTube-on keresgélők ráakadhatnak.

Egyszerű és nagyszerű, bevált taktika.

Ne felejtsük, hogy a felhasználók a Google keresgélés közben is simán rábukkanhatnak a videónkra. Mivel a Google tulajdonában áll a YouTube is, igy a YouTube videók kiemelt helyen szerepelnek a találati listán. (boom seo+ látogatók + örökélet és marketing atombomba)

Felmerülhet benned a kérdés, hogy milyen típusú címekre keresnek gyakran az emberek?

Nézzünk néhány példát, ami bejött eddig:

· Hogyan.

· Legjobb megoldás (egyproblémára).

· Legegyszerűbb.

· Teszt.

·Értékelés és sorolhatnám a végtelenségig a címeket.

 

Marketing tipp:

Készíts egy videót a YouTube üzleti csatornádra, amiben elmagyarázod miért jött létre az oldal, mit old meg, milyen kérdésekre keresi választ. Ez legyen az első, amivel a látogató találkozik.

Szentelj időt arra, hogy a videóidat listákba rendezed, így több mint egy videót tudnak a látogatók majd megtekinteni az őket érdeklő témákban. Egy látógatóból ezzel a trükkel könnyen konvertálható visszatérő videó megtekintő.

De csatangoljunk át az utca másik oldalára, vegyük kezünkbe a digitális marketing kalapácsunk, és nézzük át a YouTube videó technikai specifikációit:

marketing kalapács

Személyesen a korábban említett szélesvásznú, azaz 1920×1080

pixeles felbontást javaslom.

(de a YouTube elég elfogadó a többi formátummal is, nem fog az itt működő algoritmus háttérbe szorítani más formátumú videót sem)

Milyen tartalmak gyártását fontolnám meg a helyedben a YouTube-on?

Tartalmak a céges csatornára:

Tölts fel,” így csináld videókat”, termékvideókat, „demó tartalmakat”, amiben ízelítőt adsz egy termék vagy szolgáltatás kapcsán, és.

Streamelj: Amikor valami újdonsággal állsz elő, új terméket vezetsz be, adj interjút vagy mutasd be azt hogyan készül a terméket szolgáltatásod.

A webinár stream kihagyhatatlan marketing eszköz amely nagyszerűen beilleszthető a sales funneledbe és a tartalom marketingedbe egyaránt.

YouTube videó hirdetés mehet?

Naná, ezt imádni fogod!

„Manapság mindenkinek van youtube prenium előfizetése” Hallottam a balatoni hekksütőben nyáron, gondoltam utána nézek Bélabácsi arany mondata igazságtartamának.

Az igazság az, hogy Bélabácsi a pirospozsgás hasas bajszos pasas tévedett.

A YouTube-nak mindössze 25.5 millió prémium előfizetője volt 2021 végén.

2.300.000,000-25.000.000= 2.275.000,000 Olyan felhasználó van, aki találkozhat a YouTube hirdetésünkkel, ha megfelelően használjuk. (persze ez csak egy lehetséges maximum, ha csak nem vizek akarunk árulni online mindenkinek a világon.)

Nézzük milyen lehetőségeink vannak YouTube hirdetés kapcsán:

 

Discovery” kampány videók- 3 milliárd megcélozható internet felhasználó erre mondom , hogy Boom-Boom

A másik, amivel biztosan találkoztál már, és felidegesített, de a céljátközben elérte az úgynevezett „bumper” hirdetés.

Azaz nem átugorható, videóba ágyazott hirdetések, amely az elött a videó elött jelenik meg, amit megszeretnél nézni. Mindössze 5 másodperc időtartamú, arra való, hogy egy igazán fókuszált üzenetet eljuttass a leendő ügyfeleidnek. Lehetőleg úgy, hogy nagyobb értéket kapjon, mint amennyire haragszik rád mert megkell néznie a videód.

 

Outstream” avagy nem beágyazott hirdetések, ezek a hirdetések csak mobilon vagy táblagépen jelennek meg, azzal növelik a márka ismertségét, hogy a YouTube-on kívül is megjelennek.

 

Ne aggódj hamarosan részletesen is tájékozódhatsz az elérhető hirdetési fajtákról a blogon.

Mi is foglalkozunk Youtube hirdetésekkel, konkrét példákért látogass el erre az oldalra.

 

Tanulj a legjobbaktól

Ennek a videónak a főszereplőjét nem kell bemutatnom neked Ő Elon Musk aki élőben a YouTube-on streamelve mutatta be az új világmegváltó vízióját:

Tudnád alkalmazni ezt a stream megoldást értékesítésre a cégedben?

A válasz valószínűleg az, hogy igen.

Szóval videóra fel!

Email
Print

Üdvözletem,

Ballér Attila vagyok, a BoomVideo videómarketing ügynökség alapítója

2013-ban végeztem Mozgóképkultúra és médiatudomány szakon kitűnő eredménnyel.

Jelenleg online marketing manager szakos hallgató vagyok.

Korábbi alkotásaim közöl néhány nemzetközi filmes fesztiválokon is kiemelésre került. Gyermekkorom óta imádom a történeteket, és a történetmesélést. Ezért választottam többek közt ezt a hivatást. 

Munkámban legfontosabbnak a történet átadását és megfogalmazását érzem, mozgóképi elemeken keresztül.

Mindannyiunkban van egy történet, amit megakarunk osztani a világgal. Én ebben tudok segítségedre lenni.

szamuráj
Közösségi média

A videóvágás művészete: Az alapvető technikák és fogások

A videóvágás egy kulcsfontosságú elem az online videók készítése során. Az ügyesen elkészített vágások segítségével a videó hatásosabbá tehető, és fel lehet kelteni a nézők figyelmét.
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a videó vágásával felkelteni a nézők figyelmét és hatékonyabbá tenni a videók készítését. Megtanulhatjuk a különböző vágási technikákat, és hogyan lehet ezeket a legjobban alkalmazni a videók hatékonyságának növelése érdekében.

Tovább olvasom »
Videós tartalom ötletek
Közösségi média

Videós tartalom ötletek

Videós tartalom ötletek..Az előző két blogbejegyzésben megvizsgáltuk az uralkodó trendeket és a hirdetésekre vonatkozó főbb érdekességeket, itt az ideje, hogy a tartalom ösvényére lépjünk.

Milyen tartalmak lesznek idén is a befutók?

Tovább olvasom »
Videóhirdetési trendek 2023-ban
Közösségi média

Videóhirdetési trendek 2023-ban

A közösségi média még mindig egy kiaknázatlan piac a videóhirdetés számára.

Fogyasztóként úgy érezzük, hogy a videók mindenhol jelen vannak, de marketingesként ez a terület továbbra is kihasználatlan.

Tovább olvasom »