Videóhirdetési trendek 2023-ban

Ballér Attila

Ballér Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

A közösségi média még mindig egy kiaknázatlan piac a videóhirdetés számára

Fogyasztóként úgy érezzük, hogy a videók mindenhol jelen vannak, de marketingesként ez a terület továbbra is kihasználatlan. Valójában a videós tartalmak az egyes hálózatok tartalmának mindössze elenyésző százalékát teszik ki, 14% a Facebook, 11% az Instagram, 5% a Twitter esetében. Ez nagyrészt a kreatív költségekkel és a videók által kínált ROI-val kapcsolatos félreértéseknek köszönhető.

 

A közösségi média videómarketing trendjei 2023-ra

A videós reklámköltés a közösségi médiában tovább növekszik. A videóhirdetések 2023-ban várhatóan a közösségi hirdetési kiadások közel 35%-át teszik majd ki.

A digitális csatornák összességében meghaladják a globális reklámköltés 60%-át. Mivel a közösségi média felhasználók fele a videót részesíti előnyben más típusú tartalmakkal szemben, és a közösségi média felhasználók 85%-a több videót szeretne a márkáktól, a videó használata a közösségi médiában soha nem volt még ilyen fontos.

Minden feltétel nekünk kedvez, mire vársz még?

videómarketing statisztika

Szeretnél további ötleteket és tippeket kapni?

99+1 Azonnal felhasználható videós tartalom

99+1 Azonnal felhasználható videós tartalom

Ebook_új kreatív

Ennek az e-booknak a segítségével ötleteket kapsz arra vonatkozóan, hogyan tudod videós tartalmakkal feltuningolni a marketing fegyvertárad akár azonnal.

Íme négy tipp a sikeres videós hirdetésekhez:

Értsük meg a felhasználói szokásokat:

Fontos szem előtt tartani, hogy a közösségi oldalakat különböző célokra használják. Például az Instagram a legnépszerűbb platform a fényképek megtekintésére, a Facebookot leginkább a tartalmak megosztására használják, a LinkedInt pedig leginkább szakmai kapcsolatépítésre. Vedd figyelembe, hogy márkád és kreatív üzeneteid hogyan illeszkednek az egyes platformok felhasználói élményéhez, a felhasználói elvárásokhoz.

videós hirdetés 01

Kedvezzünk a platformok algoritmusainak

videós hirdetés 02

Kiemelt szerepe van annak, hogy megértsük, a különböző platformok mely formátumokat részesítik előnyben. Így optimalizálhatjuk a hirdetés típust a maximális elérés érdekében.Az Instagram például kijelentette, hogy „megduplázza a videókra eső fókuszt a jövőben, és az összes videóformátumot a Reels köré fogja konszolidálni”, mivel megpróbálnak lépést tartani a TikTokkal. Ennek ismeretében az Instagram Reels és a Facebook overlay hirdetéseket a Reelsben érdemes kihasználni minden marketing hirdetés kapcsán.

Rövidség és egyszerűség

A videóknak rövideknek és lényegre törőeknek kell lenniük, mivel a fogyasztók figyelmi ideje egyre rövidül.Egy kutatás szerint 2020-ban már az online videók 60%-a két percnél rövidebb volt. 2022-ben a felhasználók 58%-a jelezte, hogy végig néz egy vállalkozáshoz kapcsolódó videót ha az 60 másodpercnél rövidebb.

videós hirdetés 03

Mindig használj feliratokat

videós hirdetés 04

A felirattal ellátott videókat 40%-kal többen nézik meg, és 80%-kal nagyobb valószínűséggel nézik végig.

Szóval, miért olyan hatékony a social média videóhirdetés?

Történetmesélés és neuromarketing:

A videó hatásos médium a történetmesélés művészetében, de van egy mélyebb neurológiai magyarázat, amiért imádjuk a videókat. Kutatások szerint az agy 60 000-szer gyorsabban dolgozza fel a képeket, mint a szöveget. Ha figyelembe vesszük, hogy másodpercenként csak öt szót tudunk feldolgozni, és a figyelmünk nagyjából nyolc másodpercig tart, könnyen megérthetjük a videó növekvő népszerűsége mögött álló tudományt.

videós hirdetés 05

Fogyasztási szokások:

videós hirdetés 06

Valójában négyszer annyi fogyasztó nézne meg szívesebben egy videót, mint olvasna ugyanarról a témáról. És igen, ironikus, hogy erről a témáról írok, de tényleg így van. Hamarosan ezt a blogbejegyzést is megtekintheted videó formájában.

Lineáris tartalomgyártás:

A közösségi média hatalmas népszerűsége ellenére, ha minden erőfeszítésedet egy platformra korlátozod, lemaradsz. Ennek egyszerű okai vannak.Nem mindenki aktív a közösségi médiában, valamint a közönséged sok különböző közösségi platformon is jelen lehet. Ezért bátorítalak, hogy a tartalmaidat használd fel minden olyan platformon, ahol jelen vagy, ez biztosítja, hogy eljuss a közönségedhez, függetlenül attól, hogy éppen hol töltik az idejüket.

videós hirdetés 07

Milyen előnyei vannak a lineáris tartalomgyártásnak?

videós hirdetés 08
 • Lehetőség a tartalmak újrafelhasználására a különböző csatornákon keresztül.
 • Nagyobb közönségelérés azáltal, hogy nem zársz ki bizonyos csatornákat.
 • A csatornákon átívelő retargeting révén javul az elérés és a márkaismertség.
 • Pontosabb nyomon követési és mérési lehetőségek.

Összefoglalás:

 • A közösségi média még mindig egy kiaknázatlan piac a videóhirdetés számára.
 • A közösségi média felhasználók fele a videót részesíti előnyben más típusú tartalmakkal szemben, és a közösségi média felhasználók 85%-a több videót szeretne a márkáktól
 • Értsük meg a felhasználói szokásokat
 • Kedvezzünk a platformok algoritmusainak
 • Törekedjünk rövidségre és egyszerűségre
 • Mindig használjunk feliratokat
 • Gondolkodjunk lineáris tartalomgyártásban
összefoglalás

Nem tudod, merre indulj? Túl sok az eszköz, és a platform?

Ne aggódj, mi segítünk elindulni az úton. Keress minket és garantáltan pályára állítunk ingyenes videó marketing konzultációnkkal.

Szeretnél további ötleteket és tippeket kapni?

Email
Print

Üdvözletem,

Ballér Attila vagyok, a BoomVideo videómarketing ügynökség alapítója

2013-ban végeztem Mozgóképkultúra és médiatudomány szakon kitűnő eredménnyel.

Jelenleg online marketing manager szakos hallgató vagyok.

Korábbi alkotásaim közöl néhány nemzetközi filmes fesztiválokon is kiemelésre került. Gyermekkorom óta imádom a történeteket, és a történetmesélést. Ezért választottam többek közt ezt a hivatást. 

Munkámban legfontosabbnak a történet átadását és megfogalmazását érzem, mozgóképi elemeken keresztül.

Mindannyiunkban van egy történet, amit megakarunk osztani a világgal. Én ebben tudok segítségedre lenni.

szamuráj
Közösségi média

A videóvágás művészete: Az alapvető technikák és fogások

A videóvágás egy kulcsfontosságú elem az online videók készítése során. Az ügyesen elkészített vágások segítségével a videó hatásosabbá tehető, és fel lehet kelteni a nézők figyelmét.
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a videó vágásával felkelteni a nézők figyelmét és hatékonyabbá tenni a videók készítését. Megtanulhatjuk a különböző vágási technikákat, és hogyan lehet ezeket a legjobban alkalmazni a videók hatékonyságának növelése érdekében.

Tovább olvasom »
Videós tartalom ötletek
Közösségi média

Videós tartalom ötletek

Videós tartalom ötletek..Az előző két blogbejegyzésben megvizsgáltuk az uralkodó trendeket és a hirdetésekre vonatkozó főbb érdekességeket, itt az ideje, hogy a tartalom ösvényére lépjünk.

Milyen tartalmak lesznek idén is a befutók?

Tovább olvasom »
Videóhirdetési trendek 2023-ban
Közösségi média

Videóhirdetési trendek 2023-ban

A közösségi média még mindig egy kiaknázatlan piac a videóhirdetés számára.

Fogyasztóként úgy érezzük, hogy a videók mindenhol jelen vannak, de marketingesként ez a terület továbbra is kihasználatlan.

Tovább olvasom »