Instagram ahol első a vizualitás

Ballér Attila

Ballér Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Ezen a közösségi média oldalon kép és a videó az úr, a szöveg pedig csak kiegészítő lehet. Bármit is töltesz fel kell tudnia venni a harcot a profi fotókkal, penge dizájnnal és a modern művészettel. Valami meglepőre van szükség ezen a platformon, amely megfogja a nézőt és odaszögezi a kijelző elé.

Egy funkció, amit mindenképpen használj:

A Snapchat hozta létre az eltűnő videó történeteket, de az Instagram tette híressé. Naponta nagyjából 400 millió ember használja azt a funkciót, hogy fotókból vagy videóból álló slideshow-t posztol, amely 24 óra után automatikusan eltűnik. Ez az Instagram Story videó funkciója.

Tanulj a legjobbaktól:

Természetesen azok a cégek teljesítenek igazán jól az instán, akik egyedi branding-gel rendelkeznek. És kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy kommunikálják az egységes céges arculatot.

Ilyen például a Forbes magazin, akiket nem kell bemutatnom nektek. 

Az esztétikailag vonzó egyéb tartalmak mellett, a Forbes rendszeresen posztol videó bejegyzéseket is. Ebben a videóban a „Squid Game” hájp hullámán egyensúlyozik a virtuális szörfdeszkáján. Meg egy ekkora média titán sem hagyhatja ki a trendeket a digitális marketing stratégiájából.

 

Az Instagram rengeteg eszközt kínál, amellyel feldobhatjuk a sztori videóinkat, mint az emojik, gifek interaktív matricák és hivatkozások. Akárcsak az animált szövegek a PowerPointban, ezekkel is túl csinálhatjuk a dolgokat, és a visszájára fordulhatnak, találjuk meg az egyensúlyt.

A tartalmak között szörfölhetünk hastagek által. A posztoknál a maximális hastag szám 30 a sztoriknál pedig 10 db, azonban arra figyeljünk, hogy a posztoknál a bejegyzések alá kerüljenek, a sztorik esetében pedig ne takarják ki a tartalmunk fontos részleteit.

 

Video specifikációk:

instagram videó 02

Instagram videó specifikációk:

Ajánlott méret 1080x1080pixel

De nézzük részleteiben a lehetőségeket és az ajánlott méreteket.

 

  • függőleges videó: 1080×1350 px

  • hírfolyam videó: 600×500 px

  • videó “körhinta”: 1080×1080 px

  • Instagram történet videó: 1080×1920 px

Instagram videó ötletek:

Posztolj amennyit csak tudsz a hírfolyamodban termékeidről, a háttérben folyó munkálatokról ,interjúkról, gyakran felmerülő kérdésekről, és azokra adott válaszokról.

Csinálj sztorikat, amelyek valóban rólad, cégedről szólnak. Így bepillantást engednek a napi életbe és munkába.

Hirdess: Például rövid termék videókkal. Mutasd be szolgáltatásaid külön-külön. Többet szeretnél tudni a hirdetésekről, látogass el erre az oldalra.

Tanulj a legjobbaktól

 

A Shopify e-kereskedelmi platform rendszeresen használja az Instagramot, hogy bemutassa a vevők üzleteit, valamint különböző segédanyagokat, arról hogyan üzemeltessünk hatékonyan webshopunkat.

Ebben a videóban Alisha beszél azokról a hibákról, amelyeket elkövetett, valamint arról, hogy hogyan hozta rendbe a dolgokat az üzlete kapcsán, és tette azt egy sikeres és híres brandé az Egyesült Államokban.

Videóra fel!

Email
Print

Üdvözletem,

Ballér Attila vagyok, a BoomVideo videómarketing ügynökség alapítója

2013-ban végeztem Mozgóképkultúra és médiatudomány szakon kitűnő eredménnyel.

Jelenleg online marketing manager szakos hallgató vagyok.

Korábbi alkotásaim közöl néhány nemzetközi filmes fesztiválokon is kiemelésre került. Gyermekkorom óta imádom a történeteket, és a történetmesélést. Ezért választottam többek közt ezt a hivatást. 

Munkámban legfontosabbnak a történet átadását és megfogalmazását érzem, mozgóképi elemeken keresztül.

Mindannyiunkban van egy történet, amit megakarunk osztani a világgal. Én ebben tudok segítségedre lenni.

Facebook influenszer
Facebook videó

Facebook video marketing trendek 2022-ben

A közösségi médiaóriás Facebook az elmúlt években uralta a videomarketing világát. A videós tartalmak egyre népszerűbbek, és szinte mindenkinek van beépített kamerával rendelkező okostelefonja. Ez azt jelenti, hogy bárki feltölthet videókat az idővonalára, és megcélozhatja a közönségét, legyen az bármilyen nagy vagy kicsi.

Ebben a cikkben a Facebook videomarketing néhány trendjét vizsgáljuk meg, amelyek segíthetnek a stratégia kialakításába

Tovább olvasom »
TikTok videó

TikTok hirdetések

TikTok hírdetés napjaink egyik nagyszerű lehetősége.A közösségi média platfom nem csak a gyerekek és a fiatalok játszótere.

Tovább olvasom »
5 módszer amivel extra megtekintéseket szerezhetsz YouTube-on_hun
Youtube videó

5 módszer amivel extra megtekintéseket szerezhetsz a YouTube-on

A YouTube a világ második legnagyobb kereső motorja. Napjainkban már nem elég, hogy kirakjunk egy videót a csatornára és várjuk a nézettséget. A következő blogbejegyzésben olyan egyszerű, de nagyszerűen alkalmazható és nem utolsó sorban működő módszereket mutatunk be, amelyekkel extra megtekintéseket szerezhetsz, ingyen.

Tovább olvasom »