Instagram ahol első a vizualitás

Ballér Attila

Ballér Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Ezen a közösségi média oldalon kép és a videó az úr, a szöveg pedig csak kiegészítő lehet. Bármit is töltesz fel kell tudnia venni a harcot a profi fotókkal, penge dizájnnal és a modern művészettel. Valami meglepőre van szükség ezen a platformon, amely megfogja a nézőt és odaszögezi a kijelző elé.

Egy funkció, amit mindenképpen használj:

A Snapchat hozta létre az eltűnő videó történeteket, de az Instagram tette híressé. Naponta nagyjából 400 millió ember használja azt a funkciót, hogy fotókból vagy videóból álló slideshow-t posztol, amely 24 óra után automatikusan eltűnik. Ez az Instagram Story videó funkciója.

Tanulj a legjobbaktól:

Természetesen azok a cégek teljesítenek igazán jól az instán, akik egyedi branding-gel rendelkeznek. És kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy kommunikálják az egységes céges arculatot.

Ilyen például a Forbes magazin, akiket nem kell bemutatnom nektek. 

Az esztétikailag vonzó egyéb tartalmak mellett, a Forbes rendszeresen posztol videó bejegyzéseket is. Ebben a videóban a „Squid Game” hájp hullámán egyensúlyozik a virtuális szörfdeszkáján. Meg egy ekkora média titán sem hagyhatja ki a trendeket a digitális marketing stratégiájából.

 

Az Instagram rengeteg eszközt kínál, amellyel feldobhatjuk a sztori videóinkat, mint az emojik, gifek interaktív matricák és hivatkozások. Akárcsak az animált szövegek a PowerPointban, ezekkel is túl csinálhatjuk a dolgokat, és a visszájára fordulhatnak, találjuk meg az egyensúlyt.

A tartalmak között szörfölhetünk hastagek által. A posztoknál a maximális hastag szám 30 a sztoriknál pedig 10 db, azonban arra figyeljünk, hogy a posztoknál a bejegyzések alá kerüljenek, a sztorik esetében pedig ne takarják ki a tartalmunk fontos részleteit.

 

Video specifikációk:

instagram videó 02

Instagram videó specifikációk:

Ajánlott méret 1080x1080pixel

De nézzük részleteiben a lehetőségeket és az ajánlott méreteket.

 

  • függőleges videó: 1080×1350 px

  • hírfolyam videó: 600×500 px

  • videó “körhinta”: 1080×1080 px

  • Instagram történet videó: 1080×1920 px

Instagram videó ötletek:

Posztolj amennyit csak tudsz a hírfolyamodban termékeidről, a háttérben folyó munkálatokról ,interjúkról, gyakran felmerülő kérdésekről, és azokra adott válaszokról.

Csinálj sztorikat, amelyek valóban rólad, cégedről szólnak. Így bepillantást engednek a napi életbe és munkába.

Hirdess: Például rövid termék videókkal. Mutasd be szolgáltatásaid külön-külön. Többet szeretnél tudni a hirdetésekről, látogass el erre az oldalra.

Tanulj a legjobbaktól

 

A Shopify e-kereskedelmi platform rendszeresen használja az Instagramot, hogy bemutassa a vevők üzleteit, valamint különböző segédanyagokat, arról hogyan üzemeltessünk hatékonyan webshopunkat.

Ebben a videóban Alisha beszél azokról a hibákról, amelyeket elkövetett, valamint arról, hogy hogyan hozta rendbe a dolgokat az üzlete kapcsán, és tette azt egy sikeres és híres brandé az Egyesült Államokban.

Videóra fel!

Email
Print

Üdvözletem,

Ballér Attila vagyok, a BoomVideo videómarketing ügynökség alapítója

2013-ban végeztem Mozgóképkultúra és médiatudomány szakon kitűnő eredménnyel.

Jelenleg online marketing manager szakos hallgató vagyok.

Korábbi alkotásaim közöl néhány nemzetközi filmes fesztiválokon is kiemelésre került. Gyermekkorom óta imádom a történeteket, és a történetmesélést. Ezért választottam többek közt ezt a hivatást. 

Munkámban legfontosabbnak a történet átadását és megfogalmazását érzem, mozgóképi elemeken keresztül.

Mindannyiunkban van egy történet, amit megakarunk osztani a világgal. Én ebben tudok segítségedre lenni.

szamuráj
Közösségi média

A videóvágás művészete: Az alapvető technikák és fogások

A videóvágás egy kulcsfontosságú elem az online videók készítése során. Az ügyesen elkészített vágások segítségével a videó hatásosabbá tehető, és fel lehet kelteni a nézők figyelmét.
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a videó vágásával felkelteni a nézők figyelmét és hatékonyabbá tenni a videók készítését. Megtanulhatjuk a különböző vágási technikákat, és hogyan lehet ezeket a legjobban alkalmazni a videók hatékonyságának növelése érdekében.

Tovább olvasom »
Videós tartalom ötletek
Közösségi média

Videós tartalom ötletek

Videós tartalom ötletek..Az előző két blogbejegyzésben megvizsgáltuk az uralkodó trendeket és a hirdetésekre vonatkozó főbb érdekességeket, itt az ideje, hogy a tartalom ösvényére lépjünk.

Milyen tartalmak lesznek idén is a befutók?

Tovább olvasom »
Videóhirdetési trendek 2023-ban
Közösségi média

Videóhirdetési trendek 2023-ban

A közösségi média még mindig egy kiaknázatlan piac a videóhirdetés számára.

Fogyasztóként úgy érezzük, hogy a videók mindenhol jelen vannak, de marketingesként ez a terület továbbra is kihasználatlan.

Tovább olvasom »