LinkedIn videó: A komoly közösségi média

Ballér Attila

Ballér Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LinkedIn bátran hívható videóbarát közösségi médiumnak, annak ellenére is, hogy csak 2017-ben indították útjára a videót, mint marketing eszközt az oldalon. 

Ez a világ elsőszámú szakmai közösségi oldala. Az itt jól teljesítő videók jellemzően, munkához vagy karrierhez kapcsolódnak, szégyentelenül termék, cég vagy funkció központúak.

A LinkedIn-en sok videót láthatunk sikeres finanszírozási kampányokról, az iparág aktuális helyzetéről, mentori interjúkról és a konferenciák élő közvetítéseiről.

A LinkedIn magasra emeli a B2B zászlaját, amelyet szabadon lengethet a videó marketing süvítő szele, mi pedig butuskák vagyunk, ha kihagyjuk ezt a lehetőséget a marketing eszköztárunkból.

Tanulj a profiktól:

A Google a LinkedIn oldalán hihetetlenül jó „employee branding” kampányt futtat ezeket a videókat nézve mindenki ehhez a céghez akarja majd beadni az önéletrajzát.

Különleges munkahely, maximális menőségi faktor, légy részese a jövő alakításának mi kell még?

A LinkedIn a közelmúlt egyik fejlesztésében követhető hashtageket adott hozzá a szoftverhez, amik segítenek videóid terjesztésében a közösségi oldalon. A legtöbb videó a hastag használatnak köszönheti, hogy felkapják, mint forgószél a kressztáblát.

Egy jó videó sok hozzászólást és megtekintést generálhat. A lájkok, a reakciók és a megosztás sokkal kevésbé számít ezen a platformon, mint a hastag használatból származó előny, vagyis, ez egy kötelezően választható elem, ne feledkezzünk el róla.

 

Video specifikációk:

LinkedIn videó01

1920×1080 pixeltől 4096×2304-ig csak a felszerelésed szab határt, de ne aggódj a fényképezőgéped vagy a beépített kamerád is megteszi.

LinkedIn videó ötletek:

LinkedIn videó02

Tanulj a legjobbaktól

 

A LinkedIn oldalukon a Hubspot vegyes technikával készülő, inspiráló siker sztorikat oszt meg. Így motiválja a követőit.

Email
Print

Üdvözletem,

Ballér Attila vagyok, a BoomVideo videómarketing ügynökség alapítója

2013-ban végeztem Mozgóképkultúra és médiatudomány szakon kitűnő eredménnyel.

Jelenleg online marketing manager szakos hallgató vagyok.

Korábbi alkotásaim közöl néhány nemzetközi filmes fesztiválokon is kiemelésre került. Gyermekkorom óta imádom a történeteket, és a történetmesélést. Ezért választottam többek közt ezt a hivatást. 

Munkámban legfontosabbnak a történet átadását és megfogalmazását érzem, mozgóképi elemeken keresztül.

Mindannyiunkban van egy történet, amit megakarunk osztani a világgal. Én ebben tudok segítségedre lenni.

szamuráj
Közösségi média

A videóvágás művészete: Az alapvető technikák és fogások

A videóvágás egy kulcsfontosságú elem az online videók készítése során. Az ügyesen elkészített vágások segítségével a videó hatásosabbá tehető, és fel lehet kelteni a nézők figyelmét.
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a videó vágásával felkelteni a nézők figyelmét és hatékonyabbá tenni a videók készítését. Megtanulhatjuk a különböző vágási technikákat, és hogyan lehet ezeket a legjobban alkalmazni a videók hatékonyságának növelése érdekében.

Tovább olvasom »
Videós tartalom ötletek
Közösségi média

Videós tartalom ötletek

Videós tartalom ötletek..Az előző két blogbejegyzésben megvizsgáltuk az uralkodó trendeket és a hirdetésekre vonatkozó főbb érdekességeket, itt az ideje, hogy a tartalom ösvényére lépjünk.

Milyen tartalmak lesznek idén is a befutók?

Tovább olvasom »
Videóhirdetési trendek 2023-ban
Közösségi média

Videóhirdetési trendek 2023-ban

A közösségi média még mindig egy kiaknázatlan piac a videóhirdetés számára.

Fogyasztóként úgy érezzük, hogy a videók mindenhol jelen vannak, de marketingesként ez a terület továbbra is kihasználatlan.

Tovább olvasom »