Top 22 videó trend 2022-re

Ballér Attila

Ballér Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Napjainkra a videó vált a fő médiaformává, amelyen keresztül a marketing, a reklám, és a kommunikáció történik. Folyamatos innováció jellemezte az elmúlt éveket a jövőben pedig még több új felhasználási mód várható. 

 

Íme a 22 legfontosabb videós trend, amelyre 2022-ben érdemes odafigyelni.

Közösségi média videó trendek

Közösségi média videó trendek
  1. A mikró videók 2020 óta egyre nagyobb jelentőségűek, köszönthetően a TikTok térhódításának

A Z-generációs TikTok-felhasználók 87%-a egyetért azzal, hogy a Reels nagyon hasonlít a TikTok-ra. Vélhetően a hasonlóságnak köszönhetően a Reels 22%-kal több hozzászólást, megosztást kommentet produkál, mint a normál videós tartalmak. 

Azok a márkák, amelyek kihasználják ezt a trendet, 2022-ben tuti befutók. 

  1. A vlog iparág továbbra is gyorsan fog növekedni.

A vlogok népszerűsége tagadhatatlan. Az internetfelhasználók 44%-a néz Ilyen tartalmat naponta. A vlog-témák gyakorlatilag végtelensége segíti az iparág népszerűségét, és ez 2022-ben is folytatódni fog. 

  1. A nano-Influencer marketing kivételesen magas interakciós arányokat eredményez

A tanulmányok azt mutatják, hogy a nano-influenszerek, azaz az 5000-nél kevesebb követővel rendelkezők vezetik a legmagasabb interakciós arányt, őket követik a mikro-influenszerek, azaz az 5000-20 000 követővel rendelkező felhasználók. Mivel a közönség a mikro- és nano influenszereket hitelesebbnek és megbízhatóbbnak tartják… 

 

  1. A közösségi médiában a vertikális videó a norma.

Az Instagram Stories és a TikTok népszerűségének köszönhetően úgynevezett függőleges videó trendre kell figyelni 2022-ben. A Facebook és a YouTube is támogatja a függőleges videókat, ahogyan azt a YouTube Shorts és más tartalmak révén láthatjuk.

  1. Az interaktív videók egyre nagyobb teret nyernek, mivel a közönség interakcióba akar lépni az általa követett márkákkal és emberekkel. 

A felhasználók minden eddiginél jobban szeretnének kapcsolatba lépni az általuk követett márkákkal, és az interaktív videók megtekintése ezt lehetővé teszi számukra. Maguk irányíthatják az élményt, ami emlékezetesebbé teszi azt.

  1. A közösségi média sztori videói várhatóan 2022-ben is trendinek számítanak. 

Az efemer tartalmak, mint a közösségi médiatörténetek, most is vonzani tudják a nézőket, mivel a tartalom időbeli korlátja miatt. Az árnyalatnyi eltűnésük 24 óra után sikeres ügyfélelköteleződési stratégiát hoz létre.

  1. A feliratozás 2022-ben ismét jelentős marketingtrend lesz.

A fogyasztók 92%-a néz videókat hang nélkül, így nagyon fontos, hogy feliratozást biztosítsunk a közönséggel való hatékony kommunikáció érdekében.  

  1. A videómarketingesek negyede alkalmazza az interaktív videókat.

Ez a szám a következő években várhatóan 50%-kal fog növekedni.

  1. Az élő videók 3x hosszabb ideig kötik le a nézők figyelmét.

Az élő videók olyan emberközeli és hiteles márkaképet teremthetnek, amely vonzza a vásárlókat. 

  1. Az 6-15 másodperces videóhirdetések működnek a legjobban

Ha a videók hosszára vonatkozó vizsgálatokat végzünk a közösségi médiában akkor hamar szembe jön velünk a felismerés, hogy a YouTube valódi sereghajtó a videómarketing világában. Amit a YouTube meghatároz, mint pl a korábbi maximális videó hossz (10p) azt a platformok másolják. Lásd most a TikTok esetében, ahol szintén a korábbi YouTube maximumot határozták meg a videók hosszára vonatkozóan.

Nincs ez másképp a videó hirdetések kapcsán sem a YouTube standard 6-15 mp begyűrűzik a többi közösségi platformra is.

  1. Kevesebb gyártás a videó marketing kampányokon belül.

A mai videó marketing alapja a hiteles tartalom létrehozása, amelyben az emberek megbíznak. A túl mesterkélt tartalmakat nem érezzük reálisnak. A márka arcán van a hangsúly nem azon, hogy a hajunk jól áll e egy felvételen.

  1. A 360 fokos, magával ragadó videók egyre népszerűbbek. 

Azok a nézők, akik 360 fokos videót látnak, az idő 85%-ban megnézik az egész videót, szemben a hagyományos videók 58,2%-val.

  1. A keresőoptimalizált videók egyre nagyobb teret hódítanak a videó marketing iparágban.

A videó viszonylag új médium a marketingesek számára, azonban a következő években érdemes szem előtt tartani. A videókeresés lesz a norma, amikor az e-kereskedelemmel vagy a márkával kapcsolatos információk felkutatásáról van szó. 

  1. Személyes közreműködés a videókban
videó trendek

Készíts egy videót a YouTube üzleti csatornádra, amiben elmagyarázod miért jött létre az oldal, mit old meg, milyen kérdésekre keresi választ. Ez legyen az első, amivel a látogató találkozik.

Szentelj időt arra, hogy a videóidat listákba rendezed, így több mint egy videót tudnak a látogatók majd megtekinteni az őket érdeklő témákban. Egy látógatóból ezzel a trükkel könnyen konvertálható visszatérő videó megtekintő.

De csatangoljunk át az utca másik oldalára, vegyük kezünkbe a digitális marketing kalapácsunk, és nézzük át a YouTube videó technikai specifikációit:

E-kereskedelmi videó tremdek

15. “Vásároltató” videótartalmak

A videó és az e-kereskedelem közötti metszéspont egyre nyilvánvalóbbá válik. A “vásároltató videók olyan rövid klipek, amelyek lehetővé teszik a közönség számára, hogy a videón keresztül azonnal rákattintson (vagy koppintson) és meg vásároljon egy terméket. Számítsunk arra, hogy ezek 2022-ben a videós tartalmakon keresztül történő értékesítések számottevővé válnak 2022-ben.

16. A termékdemó videók  

Egy terméket bemutató szórakoztató videó, a fogyasztók által szívesen látott legfontosabb videótípusok közé tartoznak. 

17. A hangalapú keresés sok fogyasztó számára vált alapértelmezetté az online márkák és termékek keresése során. 

A hangalapú vásárlásimin külön iparág az előrejelzések szerint 2022-ben eléri a 40 milliárd dollárt, és 2024-re 8,4 milliárd hangalapú eszköz lesz világszerte. 

18. Emberibb kapcsolatok a digitális világban

 

A Deloitte tanulmánya szerint a vizsgált emberek több mint fele „emberibb” élményt kívánt a virtuális környezetétől.

videó trendek

19. A kiterjesztett és virtuális valóság a népszerűsége robbanásszerűen növekszik, és a metaversum bevezetésével ez még csak a kezdet. 

 

A Facebook Meta névre történő átnevezése, valamint a virtuális valósággal kapcsolatos termékek széles körű elfogadása és elfogadottsága miatt úgy tűnik, hogy ez csak a kezdete a technológia fellendülésének. 

 

20. A globális ESport közönség az előrejelzések szerint 2022-re 474 millió felhasználót fog elérni.

 

2020-ban a Verison a videojáték-fejlesztő a Riot Games hivatalos partnere lett. 2020-ban az ESport még mindig a kialakulóban volt 2021 volt a felemelkedés időszaka, így 2022 lehet az az év, amikor az ESport népszerűsége és a szektor anyagi támogatottsága mainstreamé válhat. 

 

21. A fogyasztók 75%-a elvárja, hogy a márkák új technológiákat alkalmazzanak a jobb fogyasztói élmény kialakítása érdekében. 

 

Itt az ideje, hogy olyan technológiába fektessünk be, amely megújítja a felhasználói élményt, és zökkenőmentes folyamatot hoz létre, amely növeli a márkaismertséget és ezzel az eladásokat is.

 

22. A digitális fizetés egyre nagyobb teret hódít, mivel a fogyasztók szinte bármit megvásárolhatnak ezeken a platformokon.

 

Minél több időt tölt valaki digitálisan, annál több pénzt költ digitálisan. Az olyan platformoknak, mint az amerikai Zelle és a Venmo robbanásszerűen megnőtt népszerűségük. A harmadik negyedévben a Zelle 466 millió tranzakciót dolgozott fel összesen 127 milliárd dollár értékben. A nagyvállalatoktól a helyi kisboltokig a digitális fizetések egyre inkább általánossá válnak de ezt mi is látjuk aa vidéki kisvárosokban.

 

2022-ben a videó átveszi az uralmat

2022 számos olyan videós trendet hozhat, amit eddig még nem láttunk eddig. Egy dolog azonban bizonyos a videó a jövő mainstream médiája lesz. 

 

Ha az elmúlt néhány év valamit megtanított nekünk, akkor az az, hogy a videó a király, ha a mai médiáról van szó.

 

 

Vágjunk bele a videózásba még ma!

 

Email
Print

Üdvözletem,

Ballér Attila vagyok, a BoomVideo videómarketing ügynökség alapítója

2013-ban végeztem Mozgóképkultúra és médiatudomány szakon kitűnő eredménnyel.

Jelenleg online marketing manager szakos hallgató vagyok.

Korábbi alkotásaim közöl néhány nemzetközi filmes fesztiválokon is kiemelésre került. Gyermekkorom óta imádom a történeteket, és a történetmesélést. Ezért választottam többek közt ezt a hivatást. 

Munkámban legfontosabbnak a történet átadását és megfogalmazását érzem, mozgóképi elemeken keresztül.

Mindannyiunkban van egy történet, amit megakarunk osztani a világgal. Én ebben tudok segítségedre lenni.

szamuráj
Közösségi média

A videóvágás művészete: Az alapvető technikák és fogások

A videóvágás egy kulcsfontosságú elem az online videók készítése során. Az ügyesen elkészített vágások segítségével a videó hatásosabbá tehető, és fel lehet kelteni a nézők figyelmét.
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a videó vágásával felkelteni a nézők figyelmét és hatékonyabbá tenni a videók készítését. Megtanulhatjuk a különböző vágási technikákat, és hogyan lehet ezeket a legjobban alkalmazni a videók hatékonyságának növelése érdekében.

Tovább olvasom »
Videós tartalom ötletek
Közösségi média

Videós tartalom ötletek

Videós tartalom ötletek..Az előző két blogbejegyzésben megvizsgáltuk az uralkodó trendeket és a hirdetésekre vonatkozó főbb érdekességeket, itt az ideje, hogy a tartalom ösvényére lépjünk.

Milyen tartalmak lesznek idén is a befutók?

Tovább olvasom »
Videóhirdetési trendek 2023-ban
Közösségi média

Videóhirdetési trendek 2023-ban

A közösségi média még mindig egy kiaknázatlan piac a videóhirdetés számára.

Fogyasztóként úgy érezzük, hogy a videók mindenhol jelen vannak, de marketingesként ez a terület továbbra is kihasználatlan.

Tovább olvasom »
videó trendek