Instagram videó legjobb tippek

Ballér Attila

Ballér Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Minden Instagram-videóformátum más és más, ezek a leghasznosabb tippek, amelyek mindegyikre alkalmazhatóak.

“Mobil first”

Az emberek többsége mobilon nézi az Instagram-videót, ami azt jelenti, hogy a legjobb, ha függőleges pozícióban készíted azt. A legtöbb ember intuitív módon a portré vagy szelfi módot használja, amikor a telefonjával készít videót. Azoknak, akik kamerát terveznek használni és videót töltenek fel, ezt érdemes szem előtt tartaniuk. (hányszor szelfiztél a múlt hónapban fekvő telefon fogásban? Én zéró alkalommal.) 

Nézd meg, a különbséget, hogy a fényképezőgépek pozíciói mennyire különböző módon fognak megjelenni a felhasználó kezében! 

Természetesen vannak kivételek. Hosszabb videós tartalmakhoz a vízszintes videó jobb választás lehet. Mert itt a nézők oldalra dönthetik a telefonjukat a teljes képernyős megtekintés érdekében. A Stories és az in-feed oldalra is feltölthetőek a fekvő videók, de a dőléshatás nélkül (vagyis alul és felül a mélységes feketeség fogadja a nézőt)

 

instavideo

Univerzális tippek

Háló nélkül ne halássz

Általános szabály, de sokan nem tudják, három másodperced van arra, hogy megfogd az instagramozót és megállítsd a hüvelykujjakat, vagy elgörgetnek az Instagram-videód mellett. 

Adj okot az embereknek, hogy tovább nézzék. Ez a titok.

Legyen szó megragadó képi anyagról vagy egy teaserről, hogy mi fog következni, találj módot arra, hogy azonnal ellenálhatatlan vágyat ébressz a tovább nézésre. 

Ne becsüld alá a felirat fontosságát sem. Ha a videó nem ragadja meg valakinek a figyelmét, a felirat a második esélyed.

Adj értéket

Ahhoz, hogy a néző figyelmét fenntartsd, valamilyen értéket kell nyújtanod. Ez lehet puszta szórakoztatás – mint például a vicces videók, egy magával ragadó beszélgetés, vagy csak simán a vonzó személyiséged sziporkái. Adhatsz tippeket és trükköket, arról hogyan kell csinálni, tarthatsz workshopokat vagy megoszthatsz elgondolkodtató információkat.

Az értékajánlatodnak világosnak és egyszerűnek kell lennie. Mielőtt nekilátnál egy videó elkészítésének, töltsd ki ezt az üres részt: Amikor valaki megnézi ezt a videót, akkor _______.

A válasz a „hangosan nevetni fog” vagy „megtanulja, hogyan kell hóember alakú csirke szárnyat készíteni” között bármerre változhat. Bármit is válassz, a nézők számára világosnak kell lennie az üzenetnek.

Ha betartod az ígéreted és értéket adsz, valószínűleg több megtekintést, elkötelezettséget és megosztást fogsz látni az elemzési oldalon.

 

Szeretnél további ötleteket és tippeket kapni?

Használj hangot és feliratokat

Az Instagram felmérések szerint az emberek 60%-a hanggal nézi a történeteket. De köztudott, hogy számos oka van annak, hogy az emberek kikapcsolt hanggal nézik a videóidat, például a környezetük ezt nem teszi lehetővé vagy akár halláskárosodás miatt.

Használj hangot a videód feldobására, és mellékelj feliratokat, hogy videód még profibbá váljon. Az időzített szöveg manuálisan hozzáadható az Instagram Stories-hoz és a Reels-hez is. 

Tipp:

Az időmegtakarítás érdekében az olyan eszközök, mint a Clipomatic vagy az Arite automatikusan feliratokat adnak a videódhoz.

Posztolj rendszeresen 

A közönségépítés legjobb módja a rendszeres posztolás. Ez különösen igaz az olyan hosszú formátumú videókra, mint az Instagram Video és a Live. 

Hozz létre és ossz meg egy ütemtervet a közönségeddel, hogy tudják, mikor számíthatnak a következő Instagram Live-ra. Dolgozz ki egy olyan videósorozatot, amelyet követőid rendszeresen várhatnak, és amelyre ráhangolódhatnak. 

Próbálj meg akkor posztolni, amikor a követőid a legtöbbet vannak online. 

Ellenőrizd a statisztikáid, vagy konzultálj velünk és segítünk, hogy meghatározhasd, mikor van ez az időpont. 

Ne feledd, hogy a havi ütemtervedet nem fogja mindenki látni (valószínűleg). De ne foszd meg a követőbázisod ezektől a videóktól. Mentsd az Instagram Live videókat a feededbe, és oszd meg széles körben az új videósorozat epizódjait, hogy az embereknek legyen lehetősége megtekinteni.

Tipp: Hozz létre egy visszaszámláló matricát az Instagram Storydban, hogy növeld az izgatott várakozást egy Instagram Live vagy egy közelgő videó premier kapcsán.

Keresztpromótáld videóid

Rengeteg módja van annak, hogy a videóid még több emberhez eljusson. Használj trendi hashtageket, geotageket, címkézz meg releváns fiókokat. 

Adj hozzá népszerű matricákat a Story-odhoz. Persze az is opció, hogy mindig be tudsz injektálni néhány hirdetési ezrest a rendszerbe.

Ha mindezeket kipipáltad, tervezd meg az Instagram-videóid keresztpromócióját a posztolás előtt és után más platformokra vonatkozóan is.

Oszd meg videóidat az Instagram Stories-ban. Teaserelj egy közelgő Instagram Live-ot a facebookon. Tűzd ki a videóidat a Pinterestre.

Ez nem csak a megtekintések számát növeli, de más platformokon is növeli az elkötelezettséget a márkád iránt. így még inkább megéri a videó elkészítésébe fektetett erőfeszítéseid.

További ötletekért látogass el az Instagram aloldalunkra.

Videóra fel!

Email
Print

Üdvözletem,

Ballér Attila vagyok, a BoomVideo videómarketing ügynökség alapítója

2013-ban végeztem Mozgóképkultúra és médiatudomány szakon kitűnő eredménnyel.

Jelenleg online marketing manager szakos hallgató vagyok.

Korábbi alkotásaim közöl néhány nemzetközi filmes fesztiválokon is kiemelésre került. Gyermekkorom óta imádom a történeteket, és a történetmesélést. Ezért választottam többek közt ezt a hivatást. 

Munkámban legfontosabbnak a történet átadását és megfogalmazását érzem, mozgóképi elemeken keresztül.

Mindannyiunkban van egy történet, amit megakarunk osztani a világgal. Én ebben tudok segítségedre lenni.

szamuráj
Közösségi média

A videóvágás művészete: Az alapvető technikák és fogások

A videóvágás egy kulcsfontosságú elem az online videók készítése során. Az ügyesen elkészített vágások segítségével a videó hatásosabbá tehető, és fel lehet kelteni a nézők figyelmét.
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a videó vágásával felkelteni a nézők figyelmét és hatékonyabbá tenni a videók készítését. Megtanulhatjuk a különböző vágási technikákat, és hogyan lehet ezeket a legjobban alkalmazni a videók hatékonyságának növelése érdekében.

Tovább olvasom »
Videós tartalom ötletek
Közösségi média

Videós tartalom ötletek

Videós tartalom ötletek..Az előző két blogbejegyzésben megvizsgáltuk az uralkodó trendeket és a hirdetésekre vonatkozó főbb érdekességeket, itt az ideje, hogy a tartalom ösvényére lépjünk.

Milyen tartalmak lesznek idén is a befutók?

Tovább olvasom »
Videóhirdetési trendek 2023-ban
Közösségi média

Videóhirdetési trendek 2023-ban

A közösségi média még mindig egy kiaknázatlan piac a videóhirdetés számára.

Fogyasztóként úgy érezzük, hogy a videók mindenhol jelen vannak, de marketingesként ez a terület továbbra is kihasználatlan.

Tovább olvasom »