5 módszer amivel extra megtekintéseket szerezhetsz a YouTube-on

Ballér Attila

Ballér Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

#1 Nyügözzük le a közönséget izgalmas tartalommal

Nem számít, hány trükköt vagy hirdetést használsz, ha a videóid egyszerűen nem jók. Hogyan hozhatsz létre tehát olyan meggyőző tartalmat, amely több megtekintést eredményez a YouTube-on? Nos, az egyik legjobb módszer a „hogyan kell” vagy így csináld videók készítése:

Egyszerűen azonosítsd, hogy a potenciális ügyfeleid mire kíváncsiak leginkább, majd készíts olyan videókat, amelyek megfelelnek az igényeiknek. Működik ez? Naná, hogy igen. Graham Cochrane YouTube-alkotó 51 millió YouTube-megtekintést ért el azzal, hogy a hogyan kell, így csináld tartalmakra összpontosított.

5 módszer 1

Cochrane szerint: „Elképesztő dolog történik, amikor megkérdezed az embereket, hogy mire van szükségük és mit szeretnének, majd hazamész és elkészíted nekik – azt hiszik, hogy olvastál a gondolataikban!”. A lényeg: Következetesen olyan tartalmakat hozz létre, amelyek megoldják az ideális vásárló problémáit vagy kielégítik az igényeiket. 

Ez a módja annak, hogy hűséges rajongói közösséget alakíts ki, és több nézőt szerezz a YouTube-on.

#2. Ösztönözz feliratkozásra

Hallottad már a mondást: „A legkönnyebben megszerezhető ügyfeleid a régi ügyfeleid”? Más szóval, az ügyfelek megtartása hatékony módja lehet a vállalkozásod növekedésének. Megtartani a régieket és újakat szerezni melléjük, ez a titok. Ugyanez igaz a YouTube-megtekintésekre is.

Éppen ezért az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy több nézettséget érj el a YouTube-on, ha arra ösztönzöd jelenlegi nézőidet, hogy iratkozzanak fel, mert a feliratkozók megszerzése potenciálisan növeli a megtekintések számát minden egyes új videón, amelyet közzéteszel.

Hogyan veheted rá a nézőket a feliratkozásra?

A legjobb módszer egyszerűen az, ha minden videó elején és végén megkéred őket erre:-D!

5 módszer 2

De ne csak arra kérd meg a nézőket, hogy iratkozzanak fel a YouTube-csatornádra. Győződj meg róla, hogy arra is felszólítod őket, hogy kapcsolják be az értesítési csengőt, miután rákattintottak a „Feliratkozás” gombra.

5 módszer 3

Így, ha egy néző egyszer feliratkozott, minden alkalommal értesítést kap, amikor új videót töltesz fel. A feliratkozók számának növelése létfontosságú ahhoz, hogy több ingyenes YouTube-nézettséget érj el, ezért már most kezdd el feliratkozásra kérni nézőidet!

#3. Hozz létre lejátszási listákat, hogy az emberek még több videót tudjanak további keresgélés nélkül megtekinteni

 

A YouTube saját statisztikái szerint „a YouTube-on legjobban teljesítő márkák” kétszer annyi lejátszási listát készítenek és népszerűsítenek, mint a legrosszabbak”.

Miért működnek ilyen jól a lejátszási listák? A válasz az automatikus lejátszás. Ezt kikapcsolni erőfeszítésbe kerülne, és elvonná a figyelmét a videókról, amelyeket éppen élvez, ha azok csak úgy folyamatosan lejátszódnak nem kell megszakítani a tevékenységet, amelyet élvezünk. Egy kognitív torzítás működik, amit „veszteségfélelemnek” hívnak.

 

A veszteségfélelem azt állítja, hogy valaminek az elvesztése kétszer olyan fájdalmas, mint az azzal egyenértékű dolog elnyerése okozta öröm. Például a veszteségfélelem azt sugallja, hogy az emberek kétszer olyan keményen dolgoznak azért, hogy megtartsanak 100.000 forintot, mintha 100.000 forintot nyernének. Az automatikus lejátszás a veszteségfélelmet használja a helyzet átformálására.

5 módszer 4

A kérdés már nem az, hogy „Szeretnél-e annyira megnézni egy másik videót, hogy rá kattints a lejátszásra?”. Most a kérdés az, hogy „Akarod-e eléggé abbahagyni a nézést ahhoz, hogy aktivizáld magad az automatikus lejátszás kikapcsolására kattints?”.

Ha jó a tartalom, a nézők gyakran tovább fogják nézni. Emellett a lejátszási listák segíthetnek javítani a keresési rangsorolást, mivel a lejátszási listák címei egy újabb lehetőséget kínálnak a kulcsszavakra történő célzásra.

A YouTube lejátszási lista létrehozásának legegyszerűbb módja, hogy navigálj minden egyes videóhoz, amelyet szeretnél hozzáadni, és kattints a videó alatti „+” ikonra.

5 módszer 5

Ezután létrehozhatsz egy új lejátszási listát, vagy hozzáadhatod egy meglévő lejátszási listához. Ha több megtekintést szeretnél elérni a YouTube-on, hozz létre lejátszási listát a legjobb tartalmaiból, és kezd el népszerűsíteni még ma!

#4. Más videók promotálása

A kártyák és a záróképernyők olyan eszközök, amelyekkel népszerűsítheted videóidat, és megtekintést kaphatsz a YouTube-on. Először hitelesítened kell YouTube-fiókod, hogy hozzáférhess ezekhez a funkciókhoz. Ehhez kattints a profilképére a jobb felső sarokban, majd kattints a „Creator Studio” menüpontra. Ezután kattints a ‘Státusz és funkciók’ fülre:

5 módszer 6

Ezen az oldalon megtekintheted a YouTube-csatorna extra funkcióit, és beállíthatod azokat. 

Most pedig nézzük meg közelebbről a záróképernyőket és a kártyákat

A záróképernyő egy külön keret, amelyet a videók végén helyezhetsz el, hogy lezárd a videót, és kiemeld a cselekvésre való felhívásokat. (CTA)

A kártyák olyan eszközök, amelyeket úgy állíthatsz be, hogy a videó során bármikor felugorjanak. Ezeket beállíthatod úgy, hogy egy másik videóra vagy lejátszási listára irányítsák az embereket, vagy létrehozhatsz egy szavazókártyát, amely remek módja annak, hogy megkérdezd a nézőket, mit szeretnének még látni (emlékszel az 1. tippre?).

Az Oberlo YouTube-csatornájáról származó példában mindkettőt láthatod munka közben:

5 módszer 7

A videókhoz zárképernyők és kártyák hozzáadásához lépj be a Creator Studioba, majd kattints a „Videókezelő”, majd a „Videók” menüpontra. Keresd meg azt a videót, amelyhez hozzá szeretnéd adni a záróképernyőkártyát, és kattints a ‘Szerkesztés’ gombra. Ha a videószerkesztő oldalon vagy, az oldal tetején található menüpontokra kattintva adhatsz hozzá záróképernyőket és kártyákat:

5 módszer 8

A záróképernyők és a kártyák hatékony eszközök, ezért mindenképpen használd őket a YouTube-videókban a cselekvésre való felhívások bemutatására. 

#5. Vízjel hozzáadása a videókhoz 

A vízjelek lehetővé teszik, hogy több feliratkozót és ingyenes YouTube-nézettséget szerezz az összes videód esetében. A vízjel lényegében nem más, mint egy kép, amelyet beállíthatsz, hogy minden videódon megjelenjen – a legtöbb márka a logóját használja. Amikor a néző az egeret a vízjel fölé viszi, az feliratkozásra szólítja fel. A Shopify YouTube-csatornája ezért választotta a „feliratkozás” feliratú vízjelet: 

5 módszer 9

Fontos,hogy a vízjel feltöltéséhez hitelesítened kell YouTube-fiókodat. Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy nem választhatod ki, hogy mely videókon jelenjen meg vízjel, és melyeken nem – vagy az összes videódon megjelenik, vagy egyiken sem.

Ha vízjelet szeretnél hozzáadni a videóidhoz, lépj be a Creator Studioba, és kattints a „Márkajelzés” menüpontra.

Ezután kattints a ‘Vízjel hozzáadása’ gombra, és töltsd fel a képet. 

5 módszer 10

Összefoglalva, használd ezt az egyszerű eszközt, hogy népszerűsítsd a  márkád YouTube-csatornádon. 

Tipp: Olyan vízjelet tervezz, amely négyzet alakú, átlátszó és 50×50 pixel feletti. Mivel a YouTube összezsugorítja a vízjeleket, amikor a videók sarkában jeleníti meg őket, egy nagyobb vízjel elkészítése segít abban, hogy vízjeled jobban látható legyen a célközönség számára.

Videóra fel!

Email
Print

Üdvözletem,

Ballér Attila vagyok, a BoomVideo videómarketing ügynökség alapítója

2013-ban végeztem Mozgóképkultúra és médiatudomány szakon kitűnő eredménnyel.

Jelenleg online marketing manager szakos hallgató vagyok.

Korábbi alkotásaim közöl néhány nemzetközi filmes fesztiválokon is kiemelésre került. Gyermekkorom óta imádom a történeteket, és a történetmesélést. Ezért választottam többek közt ezt a hivatást. 

Munkámban legfontosabbnak a történet átadását és megfogalmazását érzem, mozgóképi elemeken keresztül.

Mindannyiunkban van egy történet, amit megakarunk osztani a világgal. Én ebben tudok segítségedre lenni.

szamuráj
Közösségi média

A videóvágás művészete: Az alapvető technikák és fogások

A videóvágás egy kulcsfontosságú elem az online videók készítése során. Az ügyesen elkészített vágások segítségével a videó hatásosabbá tehető, és fel lehet kelteni a nézők figyelmét.
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a videó vágásával felkelteni a nézők figyelmét és hatékonyabbá tenni a videók készítését. Megtanulhatjuk a különböző vágási technikákat, és hogyan lehet ezeket a legjobban alkalmazni a videók hatékonyságának növelése érdekében.

Tovább olvasom »
Videós tartalom ötletek
Közösségi média

Videós tartalom ötletek

Videós tartalom ötletek..Az előző két blogbejegyzésben megvizsgáltuk az uralkodó trendeket és a hirdetésekre vonatkozó főbb érdekességeket, itt az ideje, hogy a tartalom ösvényére lépjünk.

Milyen tartalmak lesznek idén is a befutók?

Tovább olvasom »
Videóhirdetési trendek 2023-ban
Közösségi média

Videóhirdetési trendek 2023-ban

A közösségi média még mindig egy kiaknázatlan piac a videóhirdetés számára.

Fogyasztóként úgy érezzük, hogy a videók mindenhol jelen vannak, de marketingesként ez a terület továbbra is kihasználatlan.

Tovább olvasom »