5 Alapvető hiba amit ne kövess el a közösségi médiában

Ballér Attila

Ballér Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

 

Ha célunk a weboldalunk látogatószámának növelése, nem engedhetünk meg magunknak, olyan evidens hibákat, mint a később felsoroltak. A túl sok hiba egyszerűen aláássa a verejtékes munkával felépített brandünket, és az eladásaink számának drasztikus csökkenéséhez vezet.

 

Viszont a közösségi média alapvetően minden tartalomkészítő legjobb barátja, mivel a sales funnelünk minden szintjén a segítségünkre siet.


Ha nem követünk el ilyen általános közösségi média marketing hibákat, akkor garantált a forgalom növekedése, valamint az értékesítés magasabb konverziója.


Ez pedig a pénztárcánk vastagságának látható növekedését okozza.

Általános hibák:

 

01: Nem a kulcsfontosságú közösségi oldalakra összpontosítasz

 

Nagyon sok közösségi oldal létezik, és talán kísértésbe esel, hogy minél többet használj. Ez azonban egy alapvető hiba, amit a tartalomgyártók gyakran elkövetnek. 

 

Bölcsebb, ha olyan közösségi oldalakon történő tartalomterjesztésre összpontosítasz, amelyek bizonyítottan hatékonyak a forgalom és az értékesítési konverziók növelésében a Te számodra.

 

A Facebook, Instagram  és a Youtube az elsődleges oldalak, amelyeket a legszélesebb körben lehet használni.

 

02: Nem figyelsz a közösség visszajelzéseire

 

A követőid és rajongóid a célcsoportod. Ha visszajelzést adnak, meg kell hallgatnod őket.  Mérlegelned kell a javaslatokban és ajánlásokban rejlő lehetőségeket. Az is fontos, hogy tudd, mik a legújabb trendek a nagyvilágban. Használj ki minden adódó lehetőséget!

 

Nagyon sokszor előfordul, hogy az az irány, amit korábban kijelöltél, a vállalkozásodnak az, nagyon eltér a célközönség igényeitől és elvárásaitól. 

 

Ne feledd, hogy a bevételeid megszűnnek, ha nem tudod megadni a fogyasztóknak azt, amire szükségük van.

 

03: Magára hagyod Őket

 

A közösségi médiaoldalaid nem frissülnek maguktól. Vállalkozóként és marketingesként a Te felelősséged, hogy rendszeresen frissítsd a közösségi média fiókjaidat friss és releváns tartalommal. Az elfogadható számú poszt, ami szükséges az aktivitás fenntartásához, 1-7 poszt hetente, a közösségi média portfoliódtól függően.

 

04: Nincs social media stratégiád

 

Ez olyan, mintha megfelelő lőszer vagy bármilyen terv nélkül indulnál háborúba. Sajnos az a rossz hírem, hogy néhány szerencsés próbálkozótól eltekintve kudarcra vagy ítélve 🙁

 

Tudod már mikor, mit, és kinek posztolsz? Mi lesz a stílus? Milyen képet akarsz magadról vagy a cégedről kialakítani? Mi a célod?

 

Minden, amit a közösségi médiában teszel, a vállalkozásod népszerűsítését szolgálja csináld tervezetten, tudd, hogy mi a célod, hová akarsz eljutni, és hogyan

 

05: Ha túlzottan az értékesítésre fókuszálsz

 

Közösségi média marketinget lecsupaszítva azért folytatunk, hogy eladásokat generáljunk. Azonban az erőfeszítéseidet nem szabad csak erre összpontosítanod. Az emberek megérzik, ha csak ez az egyetlen ok amiért tartalmat gyártasz.

 

Ehelyett használd a különböző közösségi médiaoldalakat arra, hogy tanítsd, tájékoztasd közönséget a termékeid, szolgáltatásaid jellemzőiről és előnyeiről. 

 

Koncentrálj arra, hogy milyen előnyük származik abból, ha tőled vásárolnak..

 

Útravalóul:

 

Van egy jó hírem, ezeket a közösségi média marketing hibákat nagyon könnyű kijavítani de állj neki mieőöbb annak érdekében, hogy marketingtevékenységeid elérjék a kívánt eredményt.

 

Email
Print

Üdvözletem,

Ballér Attila vagyok, a BoomVideo videómarketing ügynökség alapítója

2013-ban végeztem Mozgóképkultúra és médiatudomány szakon kitűnő eredménnyel.

Jelenleg online marketing manager szakos hallgató vagyok.

Korábbi alkotásaim közöl néhány nemzetközi filmes fesztiválokon is kiemelésre került. Gyermekkorom óta imádom a történeteket, és a történetmesélést. Ezért választottam többek közt ezt a hivatást. 

Munkámban legfontosabbnak a történet átadását és megfogalmazását érzem, mozgóképi elemeken keresztül.

Mindannyiunkban van egy történet, amit megakarunk osztani a világgal. Én ebben tudok segítségedre lenni.

szamuráj
Közösségi média

A videóvágás művészete: Az alapvető technikák és fogások

A videóvágás egy kulcsfontosságú elem az online videók készítése során. Az ügyesen elkészített vágások segítségével a videó hatásosabbá tehető, és fel lehet kelteni a nézők figyelmét.
Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a videó vágásával felkelteni a nézők figyelmét és hatékonyabbá tenni a videók készítését. Megtanulhatjuk a különböző vágási technikákat, és hogyan lehet ezeket a legjobban alkalmazni a videók hatékonyságának növelése érdekében.

Tovább olvasom »
Videós tartalom ötletek
Közösségi média

Videós tartalom ötletek

Videós tartalom ötletek..Az előző két blogbejegyzésben megvizsgáltuk az uralkodó trendeket és a hirdetésekre vonatkozó főbb érdekességeket, itt az ideje, hogy a tartalom ösvényére lépjünk.

Milyen tartalmak lesznek idén is a befutók?

Tovább olvasom »
Videóhirdetési trendek 2023-ban
Közösségi média

Videóhirdetési trendek 2023-ban

A közösségi média még mindig egy kiaknázatlan piac a videóhirdetés számára.

Fogyasztóként úgy érezzük, hogy a videók mindenhol jelen vannak, de marketingesként ez a terület továbbra is kihasználatlan.

Tovább olvasom »