5 még kihasználatlan leadgeneráló videó ötlet

Ballér Attila

Ballér Attila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Egy 2020-as felmérésben a válaszadók 86%-a mondta, hogy több videót szeretne látni a márkáktól.

Ez a statisztika önmagában is a videóalapú tartalommarketing mellett szól.

 

A trükk azonban az, hogy olyan videókat hozz létre, amelyek összhangban vannak a céljaiddal, és elnyerik a közönség tetszését. 

A potenciális ügyfeleket vonzó, nyerő videomarketing létrehozása bőséges tervezést, stratégiaalkotást és koordinációt igényel.

 

Általánosságban elmondható, hogy a videók magával ragadóak lehetnek. A kereslet és a leadek generálására való felhasználásuk azonban különleges erőfeszítést igényel. Íme öt ötlet, amely segítségül szegödhet ehhez:

 

5 (Még) kihasználatlan leadgeneráló videó ötlet

#1 Adj hozzá egy cselekvésre való felhívást a videódhoz (CTA

Akár egy rövid Instagram Reel-t, akár egy hosszú YouTube-videót töltesz fel, ösztönözd a nézőket arra, hogy megtegyék a következő lépést. Ez lehet a céljaidtól függően sok különböző lehetőség egyike – látogatás a webhelyeden, vásárlás, feliratkozás a csatornádra, feliratkozás egy hírlevélre stb.

 

Egyértelműen kommunikáld, hogy mit szeretnél, mit tegyenek meg egy hatékony cselekvésre való felhívással. Például: „Töltsd le most” vagy „Oszd meg barátaiddal„.

 

Ha a videó hosszú, a videó során gyakori időközönként adj hozzá CTA-kat. A YouTube segítségével kártyákat és megjegyzéseket adhatsz hozzá az egyes CTA-khoz. Győződj meg róla, hogy a CTA releváns és időzített, hogy a nézőt arra irányítsa, mit kell tennie, hogy kapcsolatba tudjon lépni a válallkozásoddal.

 

Inspirációt a Business Insider YouTube-csatornájáról szerezhetsz. Ők minden videó végén egy egyértelmű CTA-t tesznek közzé, amely 10-15 másodpercig marad a képernyőn – így a nézőnek elég ideje van elolvasni és cselekedni.

 

Leadgenerálás mesterfokon01

Szeretnél további ötleteket és tippeket kapni?

#2 Adj videót a landingoldalakhoz

 

A landing oldalakat úgy tervezték, hogy több leadet generáljanak. Arra vannak optimalizálva, hogy minősített leadeket generáljanak. Hogy még vonzóbbá és informatívabbá tedd őket, videókat is elhelyezhetsz ezeken.

 

A videók lehetővé teszik, hogy több információt közvetíts anélkül, hogy túl sok szöveget használnál. A videóban részletezheted a témát amiről az oldalad szól.

A SharpSpring, egy marketingautomatizálással foglalkozó cég landing page-je egy videót tartalmaz egy leadgyűjtő űrlap mellett. Mint látható, mivel az oldalon nincs más zavaró tényező, a videó felkelti és fentartja a néző figyelmét.

Leadgenerálás mesterfokon02

Ha videót adsz a landing page-edhez, helyezd azt a képernyő közepére és a hajtás fölé. Ne követeld meg a látogatóktól, hogy végiggörgessék az oldalt, vagy túlságosan nehezen megtalálható legyen a videód mert a mérések alapján a weboldalad látogatói nem fogják ezt megtenni.

#3 Adj videókat az e-mail kampányokhoz

 

A videók használata segíthet az e-mailek kiemelkedésében is. 

 

Videókat mindenféle e-mailbe beépíthetsz – hírlevelekbe, termékbemutatókba, eseménymeghívókba stb. Kísérletezhetsz és tesztelhetsz, hogy mi működik a legjobban a közönségednél és a márkádnál.

A videók e-mailben való használata azonban nem egyszerű. Az olyan szolgáltatók, mint az Outlook és a Gmail nem jelenitik meg automatikusan a beágyazott videókat tartalmazó e-maileket. Még ha a szolgáltató engedélyezi is a beágyazott videót, a címzett is dönthet úgy, hogy letiltja azokat. 

Ezt a problémát úgy oldhatod meg, hogy az e-mailben egy linket adsz a videódhoz. Alternatív megoldásként használhatsz e-mail marketingre specializált platformokat is. A BombBomb, a Vidyard, a Hippo Video és más ilyen szoftveres megoldások speciális integrációkkal rendelkeznek a Gmail és az Outlook számára, amelyek megkönnyítik a videók beépítését az e-mailekbe.

 

Készíthetsz egy miniatűr képet – készíts egy képernyőképet a videóról, és adj hozzá egy lejátszás gombot a képhez. Szeretnél egy gyors trükköt ehhez? Látogass el az addplaybuttontoimage oldalra. Hozzáadhatsz egy képet, kiválaszthatod a lejátszógomb dizájnját, testre szabhatod a méretét, és létrehozhatod. Töltsd le az új lejátszógomb képét. Tedd a képet az e-mailjedbe, és linkeld a videóhoz.

Ne felejtsd el hozzáadni a „video” szót az e-mailed tárgysorához. Ez több feliratkozót csábíthat a kattintásra, és növelheti a megnyitási arányt, ez pedig növelheti a leadek számát..

#4 Használj videókat csali tartalomként

A csali tartalom nagyszerű módja annak, hogy leadeket generálj vállalkozásod számára.

A szimpla látogatoknak meg kell adniuk elérhetőségi adataikat a tartalom megtekintéséhez. Azok, akik belépnek, nagyobb valószínűséggel minősített leadek lesznek.Bár a white label segéd anyagok, esettanulmányok és e-könyvek olyan tartalomtípusok, amelyek általában alkalmasak a látogató szerzésre, a videók is alkalmasak lehetnek ugyan erre.

A bemutató, demó és hogyan kell használni videók jól alkalmazhatók a Lead generáló tartalmakhoz, mivel oktatási célúak – amit a közönség általában értékesnek talál.

Létrehozhatsz egy komplett videósorozatot. Az első néhány videó célja az lenne, hogy a nézők érdeklődését felkeltsd a tartalom iránt. Ezután a többit már csaliként funkcionálna.

Ahhoz, hogy ez a stratégia működjön, kommunikálnod kell az értéket, amelyet a nézők kapnak. Legyen világos, hogy milyen milyen hasznot húzhatnak a megtekintésből.

Leadgenerálás mesterfokon03

#5 Használd ki a videó SEO lehetőségeket

A videók keresőmotorokban való rangsorolása drasztikusan javíthatja a megtekintések számát és nagyobb érdeklődést kelthet. A kereső optimalizálás érdekében írj rövid, mégis magával ragadó címet. Ahhoz, hogy videóit keresésre optimalizálja, olyan címet készítsen, amely  tartalmazza a fő kulcsszót. A címet legfeljebb 70 karakterlehet, hogy a keresési eredményekben teljes egészében megjelenhessen.

 

Fontos, hogy olyan meta leírást készíts, amely rövid képet ad a kereső algoritmusnak arról, hogy miről szól a videó.

Ne zsúfold egymás alá a kulcsszavakat a meta leírásba, hanem építse be őket kontextusba.

Mivel a keresőmotorok nem tudják beolvasni a videóban elhangzott szavakat, csatolj hozzá feliratot. Ezáltal az algoritmus jobb képet kap arról, hogy miről szól a videó, és nagyobb valószínűséggel indexeli azt.

Kezd el a videomarketinget ma mert lemaradsz

A videók rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy oktasd a közönséged, és meggyőzzd őket arról, hogy válasszanak Téged.

Éptsd be a videókat a tartalommarketing stratégiádba, kereslet- és leadgeneráló gépezetté alakíthatod őket, hogy növekedési pályára állítsd a céged.

 

Készen állsz?

Email
Print

Üdvözletem,

Ballér Attila vagyok, a BoomVideo videómarketing ügynökség alapítója

2013-ban végeztem Mozgóképkultúra és médiatudomány szakon kitűnő eredménnyel.

Jelenleg online marketing manager szakos hallgató vagyok.

Korábbi alkotásaim közöl néhány nemzetközi filmes fesztiválokon is kiemelésre került. Gyermekkorom óta imádom a történeteket, és a történetmesélést. Ezért választottam többek közt ezt a hivatást. 

Munkámban legfontosabbnak a történet átadását és megfogalmazását érzem, mozgóképi elemeken keresztül.

Mindannyiunkban van egy történet, amit megakarunk osztani a világgal. Én ebben tudok segítségedre lenni.

5 módszer amivel extra megtekintéseket szerezhetsz YouTube-on_hun
Youtube videó

5 módszer amivel extra megtekintéseket szerezhetsz a YouTube-on

A YouTube a világ második legnagyobb kereső motorja. Napjainkban már nem elég, hogy kirakjunk egy videót a csatornára és várjuk a nézettséget. A következő blogbejegyzésben olyan egyszerű, de nagyszerűen alkalmazható és nem utolsó sorban működő módszereket mutatunk be, amelyekkel extra megtekintéseket szerezhetsz, ingyen.

Tovább olvasom »
videó trend
Közösségi média

Top 22 videó trend 2022-re

Napjainkra a videó vált a fő médiaformává, amelyen keresztül a marketing, a reklám, és a kommunikáció történik. Folyamatos innováció jellemezte az elmúlt éveket a jövőben pedig még több új felhasználási mód várható.

Tovább olvasom »
Social média
Közösségi média

5 Alapvető hiba amit ne kövess el a közösségi médiában

Ha célunk a weboldalunk látogatószámának növelése, nem engedhetünk meg magunknak, olyan evidens hibákat, mint a később felsoroltak. A túl sok hiba egyszerűen aláássa a verejtékes munkával felépített brandünket, és az eladásaink számának drasztikus csökkenéséhez vezet.

Tovább olvasom »
TikTok00
TikTok videó

TikTok videó: Biztos csak a húszév alattiaké a világ?

Sok szempontból különbözik a TikTok,a többi korábban tárgyalt közösségi oldaltól.
A sztenderd videó hossza itt mindössze 15 másodperc, ami szuper rövid tartalom.
Az alkalmazás aktív tagjainak a száma folyamatosan emelkedik, havonta több mint 1 milliárdan használják.

Tovább olvasom »
LinkedIn videó
LinkedIn videó

LinkedIn videó: A komoly közösségi média

LinkedIn bátran hívható videóbarát közösségi médiumnak, annak ellenére is, hogy csak 2017-ben indították útjára a videót, mint marketing eszközt az oldalon.
Ez a világ elsőszámú szakmai közösségi oldala. Az itt jól teljesítő videók jellemzően, munkához vagy karrierhez kapcsolódnak, szégyentelenül termék, cég vagy funkció központúak.

Tovább olvasom »